Het schoonmaken van de vuilwatertank van de Camper.

Op de laatste Kampeer en Caravan Jaarbeurs kreeg ik ongewoon veel vragen over stank uit de vuilwatertank. Men omschreef die soms als “erger dan van het toilet”.

Eerst eens even uitleggen hoe de stank ontstaat. De afvaltank verzamelt vooral afwaswater en handenwaswater. Afwaswater koelt af laat vet- en voedselresten achter op de wand.  Bij het handenwassen zal zeep met kalk en huidsmeer reageren tot wat de Engelsen “soapscum” noemen. Weet zo geen goede vertaling maar het lijkt me duidelijk. Deze vervuiling plakt aan de wanden en gaat rotten. Dit geeft uiteraard een erg smerige geur. Door drukverschillen tijdens het rijden komt de lucht soms in het interieur en ook als de zwanenhals droog komt te staan.  Tijdelijke oplossing is opnieuw water in de zwanenhals zetten. De tank grondig schoonmaken en daarna behandelen is effectiever. Uiteraard vul je ook de zwanenhals met water.

Laten we beginnen met schoonmaken. Dat gaat uitermate goed en snel met Kemdirect tankreiniger in het bekende rode potje. Vier schepjes door de gootsteen, kneep afwasmiddel er achteraan en een of twee emmers warm water. Dan stukje rijden en op de plaats van bestemming tank leegmaken op de daarvoor bestemde plaats of in een paar emmers en naspoelen.

Om daarna stank te voorkomen eenvoudig een scheut van de nieuwe Kemdirect powergel doorspoelen.
Ook online te koop in de Kemdirect webshop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: