Diesel in de watertank van de camper. Wat nu?

Het komt regelmatig voor dat mensen zich vergissen en er (wat) diesel in de watertank van de camper  komt. Hoe krijgt u hem weer schoon? Dat kan simpel en effectief met Kemdirect watertankreiniger. U moet wel even een andere procedure volgen dan voor het reinigen/ontkalken van een watertank zonder diesel.

De dosering voor een een effectieve reiniging van een met diesel vervuilde watertank is die 1 flesje per 50 liter tankcapaciteit.

Procedure:

U begint met het leegmaken van de tank. Indien mogelijk maakt u de binnenkant zo droog mogelijk. Liefst geheel droog wrijven door het gat met schroefdop met een schone doek. Dan vult u de tank tot net boven 2/3 van de capaciteit met liefst lauwwarm water. Er moet namelijk ruimte zijn om te klotsen. Dan de Kemdirect tankreiniger erbij en flink schudden. Is er sprake van een vaste tank (meestal) dan gaat u gewoon minimaal 15 minuten rijden. Beetje extra remmen en optrekken is aan te bevelen maar hou het wel veilig!

TIP VAN EEN GEBRUIKER:

“Het lukte mij niet om te gaan rijden. Om de vloeistof toch flink in beweging te krijgen gebruikte ik een mengspiraal (voor verf) op een boormachine. Ging perfect!”

Daarna leegmaken en naspoelen met schoon water en bij voorkeur nogmaals 15-20 minuten rijden met de tank 2/3 gevuld met vers water. Bij heel sterke vervuiling kan het nodig zijn om de procedure met een halve dosering te herhalen.

Hoe werkt de Kemdriect watertankreiniger dan op diesel? De oppervlakte actieve stoffen emulgeren de dieselresten en het citroenzuur verwijderd de (kalk) aanslag waar ook dieselresten in gaan zitten. Zo simpel is het.

Kemdirect watertankreingier is verkrijgbaar bij de betere kampeerspeciaalzaak of rechtstreeks in de Kemdirect webshop. Bij vragen kunt u altijd mailen of bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: